Una Setmana de Lluita i una Fira estan de camí a la Ciutat!

El Projecte per dur a terme una Setmana de Lluita a Terrassa i tenir la nostra pròpia fira ecològica ja està en marxa. Aquí el fem públic:

Projecte Fira Ecològica 1ª Edició

La Plataforma de “Terrassa Lliure de Transgènics” iniciada a principis d’aquest any pel col.lectiu “Sembrant Ciutat. Xarxa d’horts urbans” i a la qual s’hi van afegint dia a dia més col.lectius, té com a objectiu aconseguir que el terme municipal de Terrassa es declari lliure de transgènics com ja ho han fet d’latres municipis del vallés i de la resta de Catalunya. A finals d’any volem presentar la petició al ple de l’Ajuntament.

Aquesta reivindicació no es limita al rebutj dels transgènics, volem fer una crítica constructiva i donar coneixement de la inmensa alternativa. Volem fer conscienciació ciutadana, generar la crítica i donar presència de tota la oferta ecològica i de proximitat de la nostra ciutat i rodalies, així com de tots els col.lectius i moviments que lluiten per la Sobirania alimentària, el consum responsable i la  protecció del Medi ambient (Ecologia). Vol tenir un enfoc divers que reflexi la complexitat i les repercusions d’aquesta qüestió, abordant el tema tant des d’una perspectiva científica (de salut) com social (política) i econòmica (mercat).

Atès que no hi ha consens científic sobre els riscos per a la salut humana i animal dels aliments transgènics, ni sobre els criteris per a la seva avaluació i el disseny dels experiments. Que suposen una més intensa privatització del patrimoni agroalimentari i dependència dels pagesos, consumidors i pobles en matèria de llavors i alimentació degut a la impossible convivència amb d’altres cultius, i que el Departament d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat va aprovar un pla d’acció pel foment de l’alimentació i l’agricultura ecològiques (2008-2012) dins del qual s’inclou la participació en el projecte europeu RED BIO per afavorir aquestes produccions ecològiques, es fa evident la contradicció i la incompatibilitat d’aquest posicionament amb la promoció dels OMG a Catalunya.

Com també es fa evident que la producció i comercialització d’aquests organismes s’hi oposa al dret dels pagesos a practicar una agricultura tradicional i ecològica, al dret dels elaboradors alimentaris a posar en el mercat una producció lliure de transgènics i al dret del consumidor a escollir productes sense OGM.

Fins ara, ja hem assolit cert índex de difusió gràcies al Bloc http://terrassalliuretransgenics.wordpress.com/ i a d’altres canals de comunicació. Hem dut a terme vàries activitats com ara conferències i un curs. La propera fita és l’organització d’una “Setmana de lluita” per reivindicar una Terrassa sense transgènics i per la Sobirania alimentària. Estem coordinant i muntant tot un seguit d’esdeveniments entre els dies 12 i 17 d’abril (dia internacional de la lluita camperola) com ara, debats, conferències, cine-forums, etc.

L’esdeveniment, però, més ambiciós i simbòlic serà l’organització d’una Fira el diumenge 13 d’abril (d’ 11h. a 14h.) on sigui visible aquesta reivindicació que, de fet, vol ser ciutadana. La millor manera de mostrar aquesta crítica constructivament és fer presència contundent no sols de la diversa oferta alternativa de productes (ecològics i de proximitat) que hi ha a la nostra ciutat (i que va in crescendo) sinó de col.lectius i moviments que treballen per un Món més sostenible i conscient. Alimentació saludable, Consum Responsable, Sobirania alimentària, Ecologia, Protecció dels espais naturals, Protecció animal.. . tot plegat volem promoure valors de respecte al Medi i a la nostra Salut. Respecte al nostra llegat cultural i revalorització dels nostres propis recursos. Però, sobretot, promoure el nostre dret a tenir opcions.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s